Koor en musici

Repetities

De repetities van het Zijpkoor zijn op de zaterdag voor de viering, steeds van 14.00 uur tot 16.30 uur in de Elisabethkapel.

Hier vind je de datalijst voor komend seizoen

De dirigenten (afwisselend):

Vanaf augustus 2020 stroomt de Zijp verder met een poule van 3 dirigenten die elkaar al lang kennen uit Amsterdam. En ze delen hetzelfde motto:

Nieuwe kerkmuziek is niet alleen bedoeld om louter uitgevoerd te worden vanaf een podium (koor, solisten en voorganger), maar ook en vooral vanuit de zaal (de gemeente, of zoals dat vroeger oneerbiedig heette: het volk). 
Bernard Huijbers, 1994

Elin Meijnen

In de Amsterdamse Ekklesia ben ik getogen, getrouwd en gedoopt. Maar sinds de Zijp bestaat voel ik me hier thuis. Ik was niet voor niets al tien jaar dirigent! Nu mag ik terugkomen en opnieuw proberen om muziek, stilte, tekst en zang op elkaar af te stemmen om zo tot mooie, betekenisvolle vieringen te komen. En soms mag ik ook nog een solo zingen. Ik verheug me!

Henri Heuvelmans

Vanaf mijn 6e jaar ben ik al actief in de kerkmuziek, eerst als koorzanger en vanaf mijn 16e jaar als organist. Bernard Huijbers, mijn muziekleraar, heeft me ongelooflijk geïnspireerd met zijn muzieklessen en nieuwe composities op teksten van Huub Oosterhuis. Ik was pianist in de Amsterdamse Ekklesia en daarnaast docent muziek in het HBO. Ik vind het heel leuk om een vervolg te kunnen geven aan mijn bijzonder prettige kennismaking met de Zijp bij de kerstvieringen van 2019.

Tom Löwenthal

Al jong was ik betrokken bij kerkmuziek, o.a. bij Bernard Huijbers in Amsterdam, die mijn muziekleraar was. De langste tijd was ik dirigent in de Amsterdamse Ekklesia en daarnaast ook componist van vele liederen, ook voor het Moniek Siermann Fonds. Ik verheug me om in de prachtige Elisabethkapel te gaan vieren.

Met begeleiding door onze pianiste:

Marianne Ratajski

In september 2008 begon ik te spelen bij de repetities en de vieringen van de Zijp.

Het is elke maand weer heel plezierig  om dit koor te mogen begeleiden.  De muziek van Antoine Oomen en Tom Löwenthal ligt me over het algemeen goed. Sinds januari 2017 ben ik gepensioneerd en kan ik nog meer tijd dan daarvoor aan de muziek wijden. De laatste tijd speel ik veel kamermuziek met bevriende musici.

Ik hoop, dat ik nog lang in staat zal zijn dit gezellige koor te begeleiden.