Zijp activiteiten

Samen zingen

Op dinsdagochtend zingen we de liederen voor de komende viering. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

We zingen van 10-12 uur. Welkom allemaal!

Locatie: Buurtfabriek, Peter van Anrooylaan 1 te Arnhem

Kosten:
€3,50 per keer
€25 per kwartaal of €100 per jaar

Leerhuis

Steeds op een dinsdagmiddag zal Hans Lammers verder gaan met het Leerhuis. Naast kennismaken met elkaar, zal aan de orde komen hoe we samen willen ‘lernen’. In 2022 gaan we het boek Exodus lezen.

Data in 2022: 24 feb | 22 mrt | 19 apr | 31 mei
telkens van 14.00-16.00 uur
Locatie: Burgemeester Weertsstraat 140 te Arnhem

Aanmelden is nodig, dat kan bij reserveren@dezijp.nl

Kosten:
€10 per keer

Leesgroep

Lees je graag en zou je met anderen willen delen wat een boek voor je betekent en waarom het je raakt? Hoe je jezelf erin herkent of wat je ervan leert?

Begin 2022 zou ik graag een leesgroep beginnen rond het boek Het Geschenk van Edith Eger. De ondertitel luidt: 12 lessen die je leven kunnen redden.

Het boek is een vervolg op haar boek De Keuze dat in 2017 verscheen en waarin ze schrijft over haar ervaringen in het vernietigingskamp Auschwitz. Ze heeft geleerd dat je in je leven altijd een keuze hebt.

In Het Geschenk biedt ze ons, vanuit die ervaringen en haar werk als psychtherapeute twaalf thema’s aan die wij in ons leven ook kunnen tegenkomen, zoals angst, woede, verlies, verdriet, vrijheid. Hoe hebben die een plaats in jouw leven, ben jij er door gevangen en hoe ga je er mee om?

Lidwina Duindam

Elke maand is er een ‘huiskamerbijeenkomst’.
Woensdag 13.45 u – 15.15 u.

23 februari, 30 maart, 20 april en 25 mei

Er kunnen 6 mensen deelnemen.
Bijdrage voor 4 bijeenkomsten € 20,00; te betalen na bevestiging.

Je kunt je opgeven via reserveren@dezijp.nl onder vermelding van ‘leesgroep’. Je krijgt tijdig bericht of je mee kunt doen en waar de eerste bijeenkomst gehouden wordt.

De schoonmaakgroep

De schoonmaakgroep van De Zijp zorgt elke maand voor een ruimte / vierplek, die schoon en opgeruimd is. We zijn met ongeveer 10 mensen. Per half jaar kom je 2 keer aan de beurt.

We poetsen –  stoffen, vegen, zuigen, dweilen en zwabberen – dat het een hartenlust is onder mooie pianoklanken. Tussendoor een pauze met iets te drinken en wat lekkers met de nodige verhalen bij een heerlijk zonnetje van alle kanten, wat ook nodig is in de winter.

Het werk is niet zwaar en duurt per keer niet langer dan 2 uur. Het is nu op maandagochtend  (10-12 uur) of donderdagmiddag (13.30-15.30 uur). Je leert elkaar een beetje kennen, steeds weer anderen. Het is een makkelijke en gezellige manier om bij te dragen aan en thuis te raken in De Zijp.

Als je een keer mee wilt doen met schoonmaken, dan kun je dat aan geven bij Ellen ( G.vrielink2@chello.nl ) of Renske (rensketinga@kpnmail.nl ) .

De Koffiegroep

Na de Zijpviering is er tijd voor ontmoeting en staat de koffie en thee voor u klaar. Hier kent u ons dan ook van: wij zijn een groep van ongeveer 10 personen en wij zorgen er bij toerbeurt voor dat er na de viering voor iedereen koffie en thee is. Ook bij bijzondere gelegenheden van De Zijp wordt er soms een beroep op ons gedaan, om te helpen met de catering.

We zoeken versterking!

De afgelopen tijd zijn enkelen van ons gestopt om diverse redenen. Daarom zijn we nu op zoek naar versterking. Vindt u het leuk om zo af en toe te helpen met het schenken van koffie en thee na afloop van de viering? En ook om daarna nog even te helpen afwassen en opruimen?

Stuur dan een mailtje naar info@dezijp.nl. Dan nemen we graag contact met u op.

Namens de koffiegroep, Erika de Groot en Jeannette ’t Hoen.