Zijp activiteiten

Samen zingen

Op dinsdagochtend zingen we de liederen voor de komende viering. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

We zingen van 10-12 uur. Welkom allemaal!

Locatie: Buurtfabriek, Peter van Anrooylaan 1 te Arnhem

Kosten:
€3,50 per keer
€30 per kwartaal of €100 per jaar

Leerhuis

Steeds op een dinsdagavond zal Hans Lammers verder gaan met het Leerhuis. Naast kennismaken met elkaar, zal aan de orde komen hoe we samen willen ‘lernen’. In 2022 lezen we het boek Exodus.

Data in 2022: 13 sept | 11 okt | 15 nov | 13 dec
In 2023: 14 feb | 11 april | 16 mei | 13 juni
telkens van 19.30-21.30 uur
Locatie: nog te bepalen

Aanmelden is nodig, dat kan bij reserveren@dezijp.nl

Kosten:
€15 per keer

Leesgroep ‘Alles voor allen’

We gaan het boek ‘Alles voor allen’ van Huub Oosterhuis lezen. Hij noemt het een nieuwe catechismus en probeert hierin aan de hand van het ‘Grote Verhaal’ antwoorden te vinden op de eeuwige vragen van vandaag.

Data: dinsdagmiddag 13.30 – 15.30 uur
25 oktober / 29 november / 24 januari
28 februari / 28 maart / 25 april

Plaats: Burg. Weertstraat 140, 6814 HT Arnhem
Opgeven via reserveren@dezijp.nl vóór 9 oktober

Maximaal aantal deelnemers 6
Kosten € 30,00
Begeleiding: Lidwina Duindam en Moniek Siermann

De schoonmaakgroep

De schoonmaakgroep van De Zijp zorgt elke maand voor een ruimte / vierplek, die schoon en opgeruimd is. We zijn met ongeveer 10 mensen. Per half jaar kom je 2 keer aan de beurt.

We poetsen –  stoffen, vegen, zuigen, dweilen en zwabberen – dat het een hartenlust is onder mooie pianoklanken. Tussendoor een pauze met iets te drinken en wat lekkers met de nodige verhalen bij een heerlijk zonnetje van alle kanten, wat ook nodig is in de winter.

Het werk is niet zwaar en duurt per keer niet langer dan 2 uur. Het is nu op maandagochtend  (10-12 uur) of donderdagmiddag (13.30-15.30 uur). Je leert elkaar een beetje kennen, steeds weer anderen. Het is een makkelijke en gezellige manier om bij te dragen aan en thuis te raken in De Zijp.

Als je een keer mee wilt doen met schoonmaken, dan kun je dat aan geven bij Ellen ( G.vrielink2@chello.nl ) of Renske (rensketinga@kpnmail.nl ) .

De Koffiegroep

Na de Zijpviering is er tijd voor ontmoeting en staat de koffie en thee voor u klaar. Hier kent u ons dan ook van: wij zijn een groep van ongeveer 10 personen en wij zorgen er bij toerbeurt voor dat er na de viering voor iedereen koffie en thee is. Ook bij bijzondere gelegenheden van De Zijp wordt er soms een beroep op ons gedaan, om te helpen met de catering.

We zoeken versterking!

De afgelopen tijd zijn enkelen van ons gestopt om diverse redenen. Daarom zijn we nu op zoek naar versterking. Vindt u het leuk om zo af en toe te helpen met het schenken van koffie en thee na afloop van de viering? En ook om daarna nog even te helpen afwassen en opruimen?

Stuur dan een mailtje naar info@dezijp.nl. Dan nemen we graag contact met u op.

Namens de koffiegroep, Erika de Groot en Jeannette ’t Hoen.